Dé saxofoon-app

sax_app_main_screen_1080x1920_framed
Home-screen

Dé saxofoon-app is ontwikkeld vanuit onze eigen lespraktijk. Veel studenten stellen de vraag of er geen apps zijn waarin alle informatie die ze horen en meekrijgen tijdens de les, te vinden is.
Wij zijn gaan zoeken en een dergelijke app van enig niveau bestaat inderdaad nog niet.
Reden waarom we besloten hebben er één te ontwikkelen. Vooralsnog hebben we alleen een versie voor Android ontwikkeld en deze is vanaf begin april 2015 te vinden in de Google Play Store.

De app is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden bevat heel veel informatie over diverse onderwerpen.

Geschiedenis van de saxofoon

Hier is informatie te vinden over de ontwikkeling van de saxofoon. Waarom werd de saxofoon ontwikkeld en waarom is een saxofoon nu zoals ie is?

sax_app_mondstuk_1080x1920_framed

Biografie Adolphe Sax

Wat was Adolphe Sax voor iemand? Waarom heeft hij de saxofoon ontwikkeld en waarom stierf hij, ondanks zijn successen, straatarm?

Rieten

Wat doet een riet en waarom doet een riet soms niet wat jij wil? Veel achtergond-informatie over rieten en vooral ook informatie hoe je jouw (slechte) rieten kunt bewerken in plaats van ze in de prullenbak te mikken.

sax_app_grepentabel_regulier_framed
Grepentabel

Grepentabel

Een duidelijk en overzichtelijke tabel. Kies de noot die je wil spelen en krijg informatie over welke greep erbij hoort.

Hulpgrepen

In veel (technisch moeilijke) passages kun je hulpgrepen toepassen om jouw spel egaler en gelijkmatiger te laten klinken. Met voorbeelden in welke situaties de hulpgreep handiger is en in welke situaties de ‘reguliere’ greep.
Met update 1.5 tevens hulpgrepen voor stemmingsproblemen toegevoegd.

Metronoom

Een gewone recht toe, recht aan metronoom. Geen toeters en bellen! BPM kiezen, volume afstellen en spelen maar!

Speciale technieken

Hier komen technieken als slaptongue, flatterzunge, multiphonics, circular breathing en toptones aan bod. Deze worden toegelicht en waar nodig zijn er verwijzingen naar literatuur of oefenstof opgenomen.

Onderhoud van de saxofoon

wat kun je doen om je saxofoon zo lang mogelijk in optimale conditie te houden? Pad-savers, zuurtegraad van zweet, smeren van kleppen, ‘krijten’ van polsters: ze komen allemaal aan bod!

Klik hier voor een link naar de app in de Google Play Store.

Een korte impressie van dé saxofoon-app is te vinden op youtube:

 

Enkele screenshots:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *